Телефон за поръчки 0892 226 206. Уважаеми партньори, следете новините на онлайн конференции всеки понеделник, на сайта и във Facebook!
X

Съжаляваме, но за да се регистрирате в този сайт, Вие трябва първо да се регистрирате в официалния сайт на компанията www.tiande.ru

Желаете ли да продължите?

youtube

БАД и фиточайове

ПРОДУКТИ
Фиточай за стомаха с бяла ружа, 30 пакетчета
Фиточай за стомаха с бяла ружа, 30 пакетчета
Код 123916
Биологично активните вещества, съдържащи се в билковия чай​​, възстановяват функционалната активност на стомаха, премахват чувството на тежест след хранене и киселините в стомаха, нормализират храносмилането и работата на стомашно-чревния тракт. 
Стомахът е най-активен от 7 до 9 ч. сутринта и това е времето, което е най-подходящо за неговото лечение.
        
В Катедрата по фармакогнозия /Фармакогнозията е наука, която се занимава с изучаване на суровините и дрогите, получавани предимно от растителни и по-рядко от животински видове/ и ботаника на Алтайския държавен медицински университет било проведено клинично изследване под ръководството на кандидата на медицинските науки Е. М. Санарова и кандидат на медицинските науки Н. Щербаков. Оповестените резултати от изследването гласят: "Биологично активните вещества в растителния материал, влизащ в състава на продукта, има всеобхватен ефект върху стомашната лигавица и червата, отстранява подуването на корема, оригване, киселини, лошо храносмилане, допринася за нормализиране на работата на стомашно-чревния тракт".
        
Като хранителна добавка съдържа:
 
Наименование Съдържание в дневна доза, mg % от допустимия дневен прием
Флавоноиди 42 140
Глициризинова киселина 4,5 45
Арбутин 15 188
 

Състав (45 гр.)
Корен от китайска ангелика (6,75 гр.), листа от бергения (6,75 гр.), ленено семе (6,75 гр.), листа от мента (6,75 гр.), цикория (4,5 гр.), корен от бяла ружа (4,5 гр.), цветове на аптечна лайка (4,5 гр.), корен от женско биле (4,5 гр.).

При съставянето на формулите на билковите чайове, експертите на компания TianDe отчитат всички основни изисквания на източната билкова медицина.
1. Билковите чайове са насочени към оптимизиране на работата на един орган или система и в същото време да хармонизират работата му с другите органи и системи.
2. Комплексът от билки проектиран така, че използването на всяко растение е проектирано за постигане на максимален детоксикационен и лечебен ефект.
3. В билковите чайове TianDe участват четири групи от билки:
— "Император" - билка, която играе ключова роля в комплекса. Тя работи директно с патологията;
— "Премиер" – билки усилващи действието на главната /Императорът/;
— "Министър" - следи за вторичните симптоми и свежда до минимум страничните ефекти от действието на "императора" и "премиера";
— "Посланник" - билки, които се използват за подобряване на вкуса на сместа и хармонизират действието на другите билки.

В наименованието на всеки билков чай, компания TianDe посочва коя билка играе ролята на "Император" в комплекса. Във фиточая за стомах:
● "Император" ​​са корените на бяла ружа. За терапевтични цели бялата ружа била използвана още от IX век. Инструкции за използването му са останали от времето на Теофраст, Диоскорид и Плиний. Интересното е, че неговата медицинска употреба от миналия век е останала почти непроменена. Сокът от бяла ружа успокоява възпалителните процеси в организма - в стомаха и червата.

Отдавна е използвана отварата от бяла ружа при остри стомашно-чревни заболявания, особено придружени с диария, защото съдържа голямо количество нишесте, което е не само медицинско, но и хранително средство. Тя е добро противовъзпалително средство при заболявания като: гастрит, язва на стомаха, язва на дванадесетопръстника, ентероколит, дизентерия.
● "Премиер" са листата на бергенията. Те се използват за профилактика и лечение на стомашно-чревни заболявания. Отварата от листата на бергения инхибира потиска растежа на бактерии, спира развитието на инфекции при заболявания на стомашно-чревния тракт, чревни инфекции и диария. Тази билка има тонизиращо и стимулиращо действие върху организма.
● "Първи министър" - корен от китайска ангелика. Растението има успокоително, болкоуспокояващо, отхрачващо, потогонно, диуретично, газогонно, спазмолитично действие, усилва перисталтиката на червата. Също така насърчава жлъчната секреция, стомашните и панкреатични сокове. Ангеликата се използва при функционални нарушения (дискинезии) на стомашно-чревния тракт (стомах, жлъчните пътища), хиперациден гастрит, дуоденит, неспецифичен инфекциозен колит.
"Втори министър" - ленено семе. Отварата от ленено семе, поради покривните си и омекотяващи свойства има защитно действие върху лигавицата на хранопровода и стомаха, и може да се използва за лечение на стомашни язви и гастрити. Тя подобрява функцията на черния дроб, значително подпомага извеждането на токсините, пречиства организма от шлаки.
"Трети министър" – цветове от лайка. Те са едно от най-добрите средства за лечение на остро и хронично възпаление на стомашната лигавица (язва на стомаха). Благодарение на своите противовъзпалителни свойства се използва за лечение на язва на дванадесетопръстника, хиперациден гастрит, придружени с болка, киселини в стомаха и гадене.
"Четвърти министър" – листа от мента. Ментата стимулира храносмилателния тракт, премахва киселини и газове, облекчава гадене, повръщане и помага при диария. Също така, растението има жлъчегонно действие.
● "Първи посланик" - коренища и корени от женско биле. Коренът от женско биле има антихистаминово, противовъзпалително, антиалергично действие, помага за регулиране на водно-солевия метаболизъм в организма. Той се използва при лечението на стомашни и дуоденални язви.
"Втори посланик" - цикория. Тя подобрява обмяната на веществата, укрепва храносмилането. Растението има силно жлъчегонно действие и помага за прочистване на организма като цяло.

Действие на фиточая:
— защитава и възстановява стомашно-чревната лигавица;
—  премахва метеоризъм и киселини;
— има противовъзпалително действие;
—  облекчава гадене и помага при диария;
—  подтиска процесите на ферментация в червата;
— има леко слабително действие;
—  облекчава стомашно-чревните спазми;
— стимулира производството на стомашна секреция;
— има леко жлъчегонно действие.

Начин на употреба: 
1 филтър пакет (1,5 гр.) се залива с 1 чаша вряла вода (200 мл). Престоява в продължение на 10-15 минути след което пакетчето се изважда. За възрастни 2 пъти на ден по 1 чаша чай по време на хранене. 
Продължителност на курса - 3-4 седмици. Несъвместим е с приема на лекарства.

Противопоказания
Индивидуална непоносимост към съставките, бременност и кърмене.

Цена: 19,80лв

Коментари

Само регистрираните потребители могат да пишат коментари.
back to top