Телефон за поръчки 0887 072 224. Уважаеми партньори, следете новините на онлайн конференции всеки понеделник, на сайта и във Facebook!
X

Съжаляваме, но за да се регистрирате в този сайт, Вие трябва първо да се регистрирате в официалния сайт на компанията www.tiande.ru

Желаете ли да продължите?

youtube
БИЗНЕС
Как се прави Мастер Клас?
07.04.2013
Как се прави Мастер Клас?

Мастер Клас e визитната картичка на TianDe.

Всеки, който иска да се докосне до качеството на козметиката на TianDe, трябва да опита SPA-процедурата „Мастер Клас”. Също така, всеки консултант на компанията трябва да знае как се прави тази процедура.

За нея са нужни пилинг, соли и крем.

Всеки опитал процедурата остава доволен. Обикновено, докато обясняват за действието на продуктите, консултантите предлагат на потенциалните си клиенти тази процедура:


1. Пилинг- върху измити и подсушени ръце. Слага се малко върху дланта и се нанася с умивателни движения за не повече от 60 секунди. Пилингът е с плодови киселини и не наранява кожата. Почиства в дълбочина и изважда мъртвите клетки. След като свършите с пилинга, ръцете трябва да се избършат с чиста салфетка или кърпа.
2. Соли – използват се само върху почистени и сухи ръце. Сипва се малко на дланта и отново се нанася с умивателни движения. Няма ограничено време за втриването на солите. Обикновено това се прави, докато на клиента му е приятно. Солите подхранват кожата и влияят благотворно върху ставите. След процедурата ръцете се измиват отново и се подсушават много добре.
3. Крем – с крема се завършва процедурата. Отново се слага малко на дланта и с умивателни движения се нанася по ръцете. Колкото повече сложите, толкова повече време ще е нужно, докато крема се абсорбира напълно.
След процедурата кожата се усеща мека и гладка. Това усещане се запазва в продължение на една седмица. След 7 до 10 дни отново може да се повтори цялата процедура.  Самостоятелно солите и крема могат да се използват по-често, но пилинга се използва веднъж на 7 дни. Можете да правите Мастер Клас и на тялото.


Защо започваме винаги от дланите? 
Ръцете на всеки човек са уникални. По тях се чете не само за характера, но и за здравето на човека. Всеки крем, който използвате трябва първо да бъде поставян на дланите. Когато се постави малко количество от него върху дланта, организма успява да си набави по-бързо информация за продукта и да се подготви за неговото приемане. Нашата длан е холографско изображение на целия ни организъм. Тя има способността  да отразява състоянието на вътрешните органи и наличието на заболявания. 

Традиционната китайска медицина счита, че на пръстите на ръцете са разположени акупунктурни точки, тясно свързани с вътрешните органи. Акупунктурните точки са много чувствителни, по-чувствителни са дори и от мембраните на клетките. Те улавят и най-малките промени в природата, отчитат дори промяната на температурата, както в човека така и в околната среда. Точките улавят информацията с горната си част, намираща се на повърхността на тялото т.е. върху кожата. След това тази информация се пренася към по-вътрешната ѝ част – към мускули, кости и т.н. Вътрешната част на точките обслужва организма. Точките представляват нещо като биологични компютри. Превеждат информацията на биологичен компютърен език, за да може да бъде разбрана от органите на тялото ни. Така информацията се трансформира в други единици на енергията. Това е принцип на действие на всички акупунктурни точки. Благодарение на бързия превод на информацията, организмът реагира бързо. Ако ви боли част от някой пръст, значи боледува и съответстващият му орган.

Опитайте следното: стиснете с два пръста на едната ръка, всеки от пръстите на другата ръка в основата на нокътя. Предвижвайте се от кутрето към палеца. Всеки пръст отговаря на определен орган. Появата на болка при натиск върху пръст, означава нарушение в работата на съответният орган. В Китай диагностиката на ръка съществува от много векове. Има основно правило: „Ако каналите са проходими, болката отсъства. При появата на болка, каналите са непроходими.” Това означава, че при заболяване, акупунктурните точки, разположени на меридианите „Цзин-ло”, са канали за предаване на информация за болестта и отразяват патологическите изменения, които протичат в организма. Стимулирайки акупунктурните точки, може да се определи заболяването и то да се излекува. (ако човек е припаднал, трябва точката „жен-чжун” под носа да се притисне с палеца, тогава той бързо ще се свести). На дланите се сливат каналите «Шоу-сан-ян» и «Шоу-сан-ин». Общо на дланите се пресичат шест канала, тясно свързани с вътрешните органи. Поради това, нарушенията в работата на вътрешните органи могат да се открият по ръката. По дланите винаги се отразява признака на заболяването – даже в най-ранен стадий.
 Няма да сбъркате, ако си създадете навика веднъж месечно да изучавате внимателно ръцете си. Тогава ще знаете всичко за своето здраве. Ще ви го кажат цветът и състоянието на кожата, гъвкавостта на ставите, формата на ноктите, чувствителността и реакцията на болка... Това е кратък списък на множеството симптоми по ръцете с помощта, на които и древните индийски лечители поставяли диагноза на своите пациенти. Те гледали на ръцете на човека и като на източник на безценна информация за неговата предразположеност към наследствени заболявания, и като на кратко съобщение за текущото състояние на организма му.

Вгледайте се в цвета на дланите си...

Розов - Това е естественият цвят на ръцете на здравия човек, който не страда от остри вирусни или тежки хронични заболявания.

Какво да правите?

Постарайте се да водите разумен начин на живот, за да могат и за в бъдеще дланите ви да излъчват „здрав" сигнал.

Жълтеникав - В комбинация с преумора, слабост и редица други признаци нюансът може да свидетелства за хепатит А, В или С, както и за заболявания на жлъчката. Ако освен дланите ви пожълтеят бузите и петите, а морковите и тиквите стоят в основата на вашия хранителен режим, това означава, че организмът ви е пренаситен с бетакаротин. Понякога обаче ръцете с подобен цвят говорят за появата на злокачествен тумор.

Какво да правите?

Обърнете се към добър терапевт и споделете с него подозренията си. След като изслуша вашите оплаквания и направи първичен преглед, лекарят ще ви даде направление за анализи (хепатитът се установява чрез тест на кръв, взета от вената, а ултразвукът показва измененията в жлъчните пътища). Това ще Ви помогне бързо да получите адекватно лечение ако правилно сте изтълкували симптомите. Естествено, трябва да забравите за известно време оранжевите зеленчуци.

Мраморен рисунък - Появява се при стрес и съобщава за нарушения в работата на вегетативно-съдовата система.

Какво да правите?

Вегетативно-съдовата дистония не е самостоятелно заболяване, а признак, по който специалистите откриват сериозни проблеми със сърцето, кръвоносните съдове и кръвното налягане. Ето защо непременно се прегледайте. И престанете да нервничите. За вас стресът е бомба със закъснител.

Виолетов - Ръце с подобен оттенък най-често се срещат при страдащите от диабет или дисфункция на черния дроб и при жертвите на химическо отравяне. Ако зачервяването се е появило в долната част на дланта и близо до външния й край, възможно е да сте бременна.

Какво да правите?

Заедно със своя личен лекар контролирайте нивото на кръвната си захар и при необходимост се откажете от всичко сладко. Няма да е излишно да си направите ултразвук и, евентуално, биопсия на черния дроб. В случай, че имате всички основания да се опасявате от отравяне с химикали, извикайте „Бърза помощ".

Синкав - Ръцете със синкав, сивкав или сивкаво-син оттенък не са свидетелство за принадлежност към аристокрацията, а предупреждение за проблеми със сърдечно-съдовата система. Необичайната окраска на кожата може да се появи и при непоносимост към лекарства, прохлаждане или наближаващ нервен срив.

Какво да правите?

Първо се успокоете и пийнете горещ чай, за да се убедите, че в скоро време няма да замръзнете или да станете пациент на някой невропатолог. Второ, изследвайте сърцето и кръвоносните си съдове. Може би се налага да вземете спешни мерки, за да подобрите състоянието им.

Болезнената точка

Според китайските медици болезнените усещания при натиск върху определени участъци от дланта свидетелстват за отклонения от нормата в работата на вътрешните органи.

  • Мястото, където се съединяват втората и третата фаланга на показалеца и безименния (1, 2), е проекция на коленните стави. Много вероятно е в съвсем близко бъдеще те да ви създадат сериозни проблеми.
  • Подуването и отичането на ставите са признаци на полиартрит. Отидете на ревматолог.
  • Палецът и точката, разположена в неговата основа, върху дланта (3), съответстват на дихателната система. Палецът на дясната ръка отговаря за десния бял дроб, на лявата - за левия. Не пренебрегвайте болезнените усещания или изтръпването в тази област. Откажете цигарите и си направете флуорографско изследване.
  • Точката, която се намира в основата на палеца от горната страна на дланта (4) отговаря за сърцето. Напълно възможно е организмът да ви предупреждава за началото на исхемична болест. Обърнете се към кардиолог.
  •  Мястото между безименния и средния пръст (5) отразява състоянието на вашата пикочно-полова система. Боли ви? Не отлагайте посещението при уролог и гинеколог.
  • Центърът на дланта (6) е точка-индикатор на психическото здраве на човека. Болката в нея свидетелства, че се намирате в постоянен стрес и нервният срив е съвсем реална заплаха за вас. Пазете се!
  • Зоната под кутрето, намираща се в близост до китката (7) - примерно в долната една трета на дланта, е свързана с жлъчката. За да изключите всякакви съмнения, направете ултразвук на въпросния орган.

Любопитно: Преди много години, лекарите съдели за здравето на обитателките на харемите, преглеждайки само дясната ръка на всяка красавица, протегната през тясно прозорче.

Коментари
Само регистрираните потребители могат да пишат коментари.
back to top