Телефон за поръчки 0887 072 224. Уважаеми партньори, следете новините на онлайн конференции всеки понеделник, на сайта и във Facebook!
X

Съжаляваме, но за да се регистрирате в този сайт, Вие трябва първо да се регистрирате в официалния сайт на компанията www.tiande.ru

Желаете ли да продължите?

youtube
БИЗНЕС
Стратегията на победителите
07.04.2013
Стратегията на победителите

Успехът – това е постоянната реализация на вашите мечти.

Постигането му отнема цял живот, защото той расте и вие същевременно трябва да растете с него. Едно от най-невероятните неща е, че ако вие честно и последователно се стремите  да осъществите всяка своя мечта, то тя със сигурност все някога ще се сбъдне. Качеството на живот, в този случай, зависи как и къде ще се съсредоточат вашите усилия. Ако сте твърдо решени да постигнете целите и мечтите си, ние ще ви запознаем с бизнес стратегията на Победителите.

Запомнете тези три етапа от изпълнението и, които ще променят вашия живот!

1. Ясно си представете своето Бъдеще.

Това означава, че винаги трябва да имате ясна картина за това, към което се стремите. Използвайте въображението си, за да изминете в обратна посока целият път до постигането на крайната ви цел. Това ще ви позволи да видите необходимите стъпки, които ще ви заведат до вашата цел. Запазете спомена за тази картина на бъдещето в своя ум. Тя ще ви помогне да си спомните правилният път. Създайте на колаж своите мечти. Това ще ви вдъхновява всеки път, когато се сблъскате с проблеми и не знаете дали сте на правилен път.

Детайлизирайте картината на бъдещето на вашите мечти. Така ще сте изпълнени с нови сили всеки ден, докато не постигнете дългоочакваната цел. Мислено затворете вратата към миналото. Не можете да създавате собственото си бъдеще, докато гледате назад. Не се концентрирайте върху вчерашната победа или поражение. Навярно ви се е случвало да видите хора, които са дотолкова обсебени от своето минало или настояще, че не виждат техните цели, нито  бъдещето. Затова те не могат да се развият. Не бъдете като тях - забравете за миналото. Това беше вчера. За вас вече е утре. Помислете за това, колко хубаво ще бъде. Кажете на семейството си за своята визия за бъдещето. Онези, които често говорят за бъдещето - се развиват и разрастват. Важно е да гледаме напред и да виждаме ясно своята цел.

2. Организирайте живота си.

Това означава: управлявайте себе си и умно  използвайте времето си. Не забравяйте, че времето е единственият незаменим жизнено-важен ресурс. Изграждайте йерархично това, което трябва да се направи. Разделете работа на няколко части. Една известна истина казва: можете да изядете цял слон, като предварително го разделите на 365 пържоли. Опитайте се да видите цялата картина като едно цяло. Как мога да повиша своята продуктивност днес? Тази седмица? През този месец? Запитайте се точно това, за да може после да предприемете подходящите действия. Повярвайте, че можете и че ще бъдете изключително ефективни. Организация на живота и труда ви – това е умение, подобно на писането на пишеща машина или карането на велосипед. Всеки може да го научи чрез практика и достатъчно  повторения. Ефективността - това е вашият ключ към самочувствието и подобряването на личната ви производителност. Има един много лесен начин да добиете максимална ефективност: ежедневно определяйте за себе си шест важни неща, които трябва лично да свършите. Всяка вечер, отписвайте свършените дела и пренесете в утрешния ви план, останалите задачи, за да ги изпълните на следващия ден. Ежедневният план от шест точки за действие коренно ще промени живота ви. Организация - това е вашият ключ към бъдещето.

3. Създайте план за успеха.

Това означава, че винаги трябва да имат представа за това, което искате да постигнете  всяка седмица, всеки месец, всяка година, както и да планирате работата си и да работите по плана си, докато не постигнете целите си. Ако нямате план за успех, тогава имате план за провал.

Винаги ще се случват неочаквани неща, разговори, нови събития, постоянно опитващи се да привлекат вашето внимание.

Не забравяйте - целият живот е игра - или вие се включвате или той ви въвлича. Кой сценарий ви харесва повече? Ако извършите следните действия в три последователни етапа - АБВ, ще откриете, че лесно можете да постигнете успех.

Етап "А": Направете списък.

Напишете това, което искате да направите тази седмица, какви разговори ще имате и какво точно ще направите, за да осъществите вашите цели. С кого трябва да се видите? Какво трябва да направите? Какво ще можете да свършите следващата седмица по-продуктивно и успешно? Разработете седмичен списък, който целенасочено  и целеустремено ще ви помогне за постигането на вашите цели, чрез всекидневното изпълнение на шестте стъпки.

Етап "Б": Реализирайте планираното.

Ако нещо може да бъде направено веднага - направете го! Какво друго можете да направите днес? Направете го! И в този дух, започнете да правите едно след друго, всичко, което е в списъка ви. Не мислете за резултата, просто го направете! В края на седмицата, прегледайте останалите задачи и актуализирайте списъка си. Един добър анализ на ситуацията ще ви подскаже много.

Етап "В": Направете друг списък.

Въз основа на анализа от етап "Б" и осъзнаването на ситуацията, направете списък със задачи за следващата седмица, като използвате дневния си план с 6-степенен цикъл.

Винаги различавайте това, което трябва да се направи от това, което вече е свършено, защото това са две напълно различни неща. Именно тези действия, а не думи, могат да бъдат причина за окончателна промяна на вашия живот.

Автор: Ламар и Игор Жабини, TianDe Русия

Коментари
Само регистрираните потребители могат да пишат коментари.
back to top