Телефон за поръчки 0887 072 224. Уважаеми партньори, следете новините на онлайн конференции всеки понеделник, на сайта и във Facebook!
X

Съжаляваме, но за да се регистрирате в този сайт, Вие трябва първо да се регистрирате в официалния сайт на компанията www.tiande.ru

Желаете ли да продължите?

youtube
БИЗНЕС
Какво да направите, ако ви кажат "не"?
08.04.2013
Какво да направите, ако ви кажат "не"?

Първо - отнесете се спокойно към отказа. Човек може да има много причини да се откаже. И не мислете, че отказът е ЛИЧЕН. Хората отказват да използват своя шанс СЕГА, но това не означава, че няма да променят решението си УТРЕ. 

Второ - ако се изтъква за добрите бизнес възможности, а човека съзнателно се отказва - това е по-добре, отколкото да подпише договор на всяка цена. Някои си мислят, че е необходимо да се подпишат договори с всички срещнати и след това виждат, че количеството рани или късно се превръща в качество. Това не е редно да правите, тай като не е нужно да присъединявате към структурата си случайни хора, които се отнасят несериозно с работата, а след това убиват с негативизма си значителна част от потенциала на нашия пазар. Ключът към записването на "правилните" хора в бизнеса е, че трябва да изградите бизнес отношения с тези хора, по-задълбочено да се опознаете с всички кандидати. За да направите това, вие трябва да организирате много срещи.

Трето - в никакъв случай не изтривайте от списъка си хората, които са се отказали от  офертата. По скоро добавете в списъка следната информация:

• Име

• Когато се запознахте (дата).

• Какво беше вашето предложение и какво ви отговориха на него.

• Какви бяха въпросите на клиента.

• До какво решение стигна човека.

• Кога ще му (и) позвъните отново (дата).

• Кого той (тя) ви е препоръчал(a).

Всяка среща, вие трябва да отбележите в своята таблица с ясен и подробен коментар.

Факт е, че повечето хора живеят без план, а тези, които имат план, често не са го съставили правилно. Американците казват: "Хората не планира провалите, те просто се провалят при планирането". Научете се как да планират добре и успехите ще бъдат повече.

Кога да се обадя отново?

Например, ние знаем, че в края на зимата - началото на пролетта, когато се изхабят витамините в човешкото тяло, има влошаване и обостряне на много заболявания. И точно този момент е много подходящ, за да се обадите на хората, които сте срещнали и да поговорите отново за възможността да се използват и продават прекрасните продукти за здраве. Може да се окаже, че вашият приятел ще иска внимателно да ви изслуша.

В допълнение, не забравяйте задължително да се обадите на своите контакти по време на финансова криза или влошаване на общото финансово състояние, защото хората които не успяват да планират нещата добре, в тези моменти са в ужасна ситуация и може да имат съвсем различно отношение към нашето предложение.

На обещаващи и интересни хора, можете да се обаждате поне по веднъж месечно.

Ключът към успеха в работата ни е системата. Ясен план за действие. И винаги ще бъде победител, в сравнение с тези, които работят без системата и не могат да нищо да планират.

И четвърто - дори и да ви кажат "Не", помолете насрещния човек да Ви  препоръча някой свой познат или приятел, на който можете да позвъните:

- Имате ли приятели, които имат проблеми със здравето?

- Имате ли приятели, които са учители по професия, медицински специалисти или работят в компании за мрежов маркетинг, например като Avon, Amway, Herbalife? Много е важно да се кажат имената на 3 - 5 конкретни фирми (а не просто MLM), за да може вашия събеседник да разбере за какво точно се говори.

- Може ли да ми помогне и да ми дадете телефоните на  5 - 6 човека, за които ви попитах по-рано?

Много често хората няма да имат записани у себе си тези телефони или няма да си ги спомнят и ще ви кажат това. Тогава отворете своя тефтер и кажете тази много важна фраза: "В колко часа тази вечер мога да ви се обадя, за да ми ги продиктувате?"

Запишете отговора на своя събеседник в тефтера си и този път кажете "непременно ще ви се обадя".

Коментари
Само регистрираните потребители могат да пишат коментари.
back to top