Телефон за поръчки 0887 072 224. Уважаеми партньори, следете новините на онлайн конференции всеки понеделник, на сайта и във Facebook!
X

Съжаляваме, но за да се регистрирате в този сайт, Вие трябва първо да се регистрирате в официалния сайт на компанията www.tiande.ru

Желаете ли да продължите?

youtube
БИЗНЕС
Как да проведем втората среща?
08.04.2013
Как да проведем втората среща?

Щом сте стигнали до тук, значи вече сте провели първата среща, представили сте бизнес възможността на събеседника си, разяснили сте си отношенията, дали сте му/ѝ презентационни материали и сте го/я поканили на втора среща.

Ако човекът дойде на втората среща, това означава, че той се нуждае от нещо, нещо е грабнало интереса му, като го е заинтригувало. Сега вашата задача е да му помогнете да разбере всички тънкости и детайли, улеснявайки взимането на адекватно решение. Много е важно да разговаряте с него така "като че ли вече сте започнали бизнеса на Tiande». В рамките на подготовката за срещата, представете си, че този човек ВЕЧЕ е взел решение. Това ще ви даде увереност и вие няма да се суетите или чудите какво да кажете. Мислете, че той вече е с вас!

В началото на срещата, ние обикновено питаме: "Какво Ви харесва в тази бизнес възможност?" Моля, обърнете внимание, че ние не питаме, "Какво не ви хареса или какво ви тревожи?" Ние питаме – какво ви хареса. Това се казва - "настроен към положителното" въпрос. И когато събеседника ни започне да говори, е нужно да го провокираме, като зададем въпроса: "Вероятно имате някакви въпроси?" Колкото повече въпроси задават хората, толкова по-добре.

Втората среща – това е ОТГОВАРЯНЕ на ВЪПРОСИТЕ на събеседника ви. Човекът може да има много въпроси, но опитът показва, че всички те са групирани в три ключови категории:

1) Какво трябва да направя?

2) Колко ще ми струва?

3) Колко ще спечеля?

И така, първият въпрос – КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВЯ?

Когато човек ви зададе този въпрос е важно да прехвърлите акцента от "аз" към "ние", "Заедно ние ще изградим нашия екип. На първо време, вие няма да правите нищо сами. Аз се ангажирам да ви помогна. Разбира се, трябва да си помагаме взаимно. От мен - желанието да ви помогна, от вас - желанието да се научите".

Без значение как ще отговорите на този въпрос, същността на отговора трябва да бъде подобна: "Ще работиш със спонсора и ще се научиш".

В нашия бизнес, уменията се предават от човек на човек, ние сме обучени професионалисти от МЛМ бизнеса и сме хора, които го познават лично от първа ръка, защото самите ние сме преминали през всички етапи на развитие в тази индустрия. Ние също не сме знаели как да правим пари в този бизнес, но сме били обучени, показано ни е, и сега ние предаваме уменията и опита си на своите колеги и сътрудници.

Ето защо, ако ви попитат "Какво да правя" - вие кажете: "Днес ще отговорим на всички ваши въпроси, и ще изготвим ИНДИВИДУАЛЕН план за работа."

• • • След това обикновено говорим за техническата страна - за регистрацията: "Нужна ви е регистрация, за да получите свой личен идентификационен номер, за да можете да регистрирате също и поканените от вас хора, също за да можете да виждате резултатите. Това е вашият личен офис! Това е вашият собствен бизнес!

Дали ще давате по-подробни или прости отговори, разбира се, зависи от заинтересуваността и решителността на събеседника ви. Не забравяйте обаче, да не  прекалявате с информацията и подробностите, за да не уплашите хората, като им създадете подобно чувство, че да си кажат "О, това е много сложно". Вашата задача – трябва да им покажете РЕАЛНАТА постижимост на целите и как винаги ще им ПОМАГАТЕ, за да започнат и развият бизнеса.

• • • Вторият въпрос - КОЛКО ЩЕ МИ СТРУВА?

Този въпрос не може да се отговори еднозначно, тъй като отговорът зависи от събеседника срещу вас. Докато отговаряте на въпроса се опитайте да погледнете през очите на вашия събеседник.

Ако този човек е фризьор, можете да попитате:

- Кажи ми, колко би ви струвало да отворите собствен фризьорски салон?

Ако е механик:

- Колко би ви струвало да отворите своя автомивка?

Човекът ще се замисли, а след това ще отговори. И тогава вие кажете - "Знаете ли, някакъв бизнес, за започването на който не е нужна никаква инвестиция?". Направете така, че да започне да се говори за инвестиции в бизнес.

Можете да попитате, каква е готовността на събеседника ви да започне собствен бизнес. Инвестицията - това е в основата на всеки бизнес. И би било глупаво да искате да получите нещо, без да сте инвестирали нито стотинка... Кое по-точно привлича хората да започнат нашия бизнес? Фактът, че тук инвестицията е минимална.

- Как мислите, достатъчно ли ще са 50-100 лева, за да започнете нашия бизнес?

Вашата задача е докато отговаряте на въпроси за инвестиции, да покажете че размера на инвестицията може да е различен - може да е много или малко? Така вие можете да покажете на събеседника си как чрез правенето на малка и почти нищожна инвестиция, може да се стартира собствен бизнес в нашата компания. И накрая, третият, най-вълнуващ за повечето интервюирани въпрос: "КОЛКО ЩЕ СПЕЧЕЛЯ?".

Типична грешка, която допускат начинаещите в бизнеса – да назовават конкретни цифри и суми, отговаряйки на този въпрос. Не бързайте да правите това! Може да отговорите по следния начин: "Знаете ли, харесва ми, че този бизнес дава възможност да получавам постоянно нарастващ доход. Имам много познати, които печелят много добри пари в тази индустрия. А вие колко бихте искали да спечелите?".

Обикновено, хората казват, "Колкото повече, толкова по-добре." Някои пък назовават конкретни суми и цифри. Дори от отговора на този въпрос, можете да видите колко би искал да спечели събеседника ви. Всеки човек има различни цели. Също така, всеки си има собствена представа за "много". За някои хора 100 000 евро са достатъчно, а за други и 5 милиона евро са малко. Затова отговаряйки на този въпрос е нужно да знаете за събеседника си – каква сума би била достатъчна за него. Покажете, че може да се гледа и в перспектива.

- Аз започнах, искайки да спечеля добра сума от тази компания и за да може това да стане, осъзнах че трябва и хората в моята структура да печелят добре. И точно за това, все повече ми харесва тази система – печалбите не са случайни. Хората, които работят по-усърдно, печелят повече, дори да ся започнали бизнеса по-късно.

Така че, в отговор на третия въпрос, Вашата задача е да покажете възможността да се спечели съвсем честно доход, според усилията, които са инвестирани от даден човек. В нашата компания, можете да спечелите всякаква сума, но е важно да сте наясно колко искате да спечелите и колко усилия сте готови да вложите за това. Тоест, важно е да ВЗЕМЕТЕ РЕШЕНИЕ. Едва след като вземете това решение, трябва да се съсредоточите върху това, което искате да получите и времето, което сте готови да отделите за да го постигнете.

• • • Сега, нека да поговорим за едно много важно нещо - ВЪЗРАЖЕНИЕТО. Това е неизбежно. Как се работи с възраженията?

Ако погледнете реално, възраженията – това са скрити проблеми, на които събеседника ви все още няма отговори. Следователно, вашата задача е възможно най-добре да определите позицията на събеседника си, като го накарате сам да задава въпросите си, а вие трябва да слушате внимателно, за да ги отговорите.

Вглеждайки се в провеждането на срещите, които само провеждат начинаещите, често може да се забележи следната грешка. Новите задават въпроси, не изслушват до край събеседника си и сами бързат да отговарят. На принципа: сам попитал – сам си отговорил. Тогава за какво ви трябва събеседник изобщо?

Ако се научим как да работим с възраженията, успехът ни е гарантиран. Записвайте типичните възражения, копирайте ги в своя личен тефтер или на компютъра и след това се опитайте да ги превъзмогнете по възможно най-добрия начин.

Едно от тези типични възражения:

- Всичко ми харесва, така че, ако имах пари, щях да започна този бизнес.

Един от възможните отговори:

- Знаеш ли, и аз така си мисля, но не си ли съгласен, че ако имаше пари, нямаше сега да стоим тук и да си говорим. Когато взех решение да започна, аз също нямах пари, и точно заради това стартирах този бизнес на максимум. Беше ми ясно, че ако не сторя това с живота си, нищо няма да се промени и аз нямаше да имам собствен бизнес. И като цяло, аз осъзнах, че нищо не рискувам и няма какво да загубя. Какво могат да загубят тези, които нямат нищо за губене!? Освен това, аз не ви предлагам да вложите всичко, което имате. Винаги е по-лесно нещо да бъде разрушено, отколкото да се построи. Вижте, вие сами решавате какво да правите с живота си, можете да се захванете с нашия бизнес и да работим заедно. Можем да започнем бизнеса и когато приходите Ви станат най-малко 200 – 300 евро, вие сами ще видите, че ще поискате да инвестирате много повече време и пари.

• • • Когато човек получи отговори на своите явни и скрити въпроси, можете да преминете към следващата фаза в бизнеса и да кажете "Хайде да направим своя план с цифри и дати". Минаваме по всички точки, но е нужно да определим каква сума пари ще се инвестират от събеседника ви и да се уговори датата, на която ще стане възможна регистрацията. Обобщете темата с парите и насрочете следваща среща. Целта ѝ ще бъде - регистрация на човека и представяне на продуктите.

Важно е хората да вземат ИНФОРМИРАНО РЕШЕНИЕ. Ако видите съмнение у събеседника ви, нещо като "хем искам, хем не съм сигурен", трябва да му помогнете и да разберете какво не е наред, какво пречи на вашия събеседник да вземе решение.

А след като решението е взето, много е важно да не оставяте човека сам. Докато не достигне до първия успех, той отново може да бъде обладан от страх и съмнение. - Вашата задача е да го обучавате и да го подкрепяте в неговото решение, а за това може да се наложи и да го поканите в собствения си дом, за да направите открита презентация, училище. Тоест, да организирате обща среща, на която да поканите и други хора, които в същото време са взели решение да се захванат с нашия бизнес. Но най-важното от всичко е да помагате на всички начинаещи да достигнат до първия резултат - първата продажба, първият им успех да привлекат хора в бизнеса. Иначе новаците лесно могат да загубят. Успешните хора, обаче, никога не се отказват от своето решение.

Коментари
Само регистрираните потребители могат да пишат коментари.
back to top